Diskuze k článku

Prazdroj – České zlato – zlatý důl (díl 1/2)

řazeno podle vláken  seřadit podle času
Nepřesnosti
V české legislativě je ležák definován v rozsahu 11,00 - 12,99% EPM.
18. 5. 2015 8:57:44 Moro Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:Nepřesnosti
Ano, pravda. Děkujeme, opraveno.
18. 5. 2015 18:47:51 BeerWeb Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
hnus
Hlavně, že jsem nedávno někde četl rozhovor s Berkou (sládkem Prazdroje), který tam básnil o tom, že to poctivé plzeňské pivo, kterým se Češi proslavili ve světě, je historicky definováno, jako spodně kvašená světlá třináctka...
22. 5. 2015 18:27:30 Tonco Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:hnus
Je-li to možné, rád bych poprosil o zdroj výše uvedeného článku. Díky.
23. 5. 2015 9:16:40 Moro Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:hnus
Ten článek byl bohužel v časopise, který ležel v kavárně, takže odkaz není možný a název časopisu už si nevybavím. Byl to nějaký volnočasový magazín, kde mimo to byl např i rozhovor s Haškem. Ale bohužel mě na tom zaujaly dvě věci, na které slyším nejvíce. Pivo a hokej...název časopisu jsem neřešil..ale vydání bylo někdy okolo Haškových narozenin, protože rozhovor byl o jeho padesátinách. Třeba někdo, kdo to taky měl v ruce název dodá.
29. 5. 2015 12:15:02 Tonco Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:hnus
Takže ověřená informace ze zdroje "Jedna paní povídala."
30. 5. 2015 11:31:18 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
Otázka
Tak jen doufám, že jste nezaměnil pojmy Pilsner Urquell (značka piva) a Plzeňský Prazdroj (firma, vyrábějící i pivo Gambrinus, Kozel,...), jako jiní tvrdící, že pivo Pilsner Urquell je vařeno metodou HGB, ale pak nakonec vyšlo najevo, že mysleli Gambrinus.
27. 5. 2015 23:18:13 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
Zavádzajúci článok plný klamstva
1) nikto v pivovare Plzeňský Prazdroj, ani žiadna etiketa neprehlasuje, že PU je 12ka 2) nižšia stupňovitosť nezaručuje nižšiu DPH, ale nižšiu spotrebnú daň 3) Pilsner Urquell sa nevarí HGB technológiou! 4) CKT urýchľuje proces kvasenia, ale PU sa výraba stále tak isto dlho ako pred 172 rokmi (cca 42 dní) 5) kvasinnky sú veru špeciálne, sú to známe plzeňské Hčka, ktoré sa používaju 172 rokov. Nechávajú viacej cukru, z čoho vyplýva nižší alkohol - to je aj odpoveď na to prečo ma táto "dvanástka" menej alkoholu ako zvyčajne
28. 5. 2015 7:51:16 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
RE:Zavádzajúci článok plný klamstva
ad 1) tohle je asi problém vnímání mezi lidma. Když se řekne ležák, tak všem se vybaví dvanáctistupňové pivo což není pravda. Podle legislativy je ležák v intervalu 11 - 12,99 EPM a kolik je tam alkoholu je už věc výroby.
28. 5. 2015 11:08:41 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
snůška nesmyslů
z tohoto blábolu lze jen vyvodit že pan autor nemá rád Plzeň.. a to je asi jediná nepřekroucená pravda.. A´t pije své extra silná piva a motá se rychleji. To že PU není o procentech alkoholu ale o chuti asi stejně nikdy nepochopí.
28. 5. 2015 10:49:51 anonym Reagovat  piktogram reakce k příspěvku
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
jz
hodnocení: podnik
Bar Bohemia Classic, Praha
Hezké prostředí dobré pivo, výborná kuchyně
hodnocení: pivo
Bayern Weisse 12°
Velmi příjemná pšenice von Bayern, ochutnáno 2.4.2024.
nový pivovar
komentář: pivovar
anonym
Proud, Plzeň
Dokonalé a osvěžující pivo pro každou příležitost!
hodnocení: podnik
restaurace Říčanský pivovar
Hezké prostředí, dobré jídlo, příjemná obsluha. Nabízí degustační prkénko
hodnocení: podnik
Zájezdní hostinec Černokostelecký pivovár
Hezké stylové prostředí s dobrými pivo na čepu. Velice dobrá ...
komentář: pivovar
anonym
Proud, Plzeň
Jo a proud obráceně je “duorp”…
komentář: pivovar
anonym
Proud, Plzeň
Ve srovnání s jinými pivy je to “vodička”. Nechápu, jak se to může jmenovat ležák…
recenze: pivo
Welzl 11°
Dobrý ležák s krémovou pěnou středním řízem i pitelností. Vů ...
recenze: pivo
Benedict tmavý ležák 11°
Pivo cítiť jemne za kávou a chuť je dosť drsná. Celkovo ochutnať treba ale mňa neoslovilo.
recenze: pivo
Litovel Kvasničák
Zlatavá barva bohatá krémová pěna která kroužkuje a zůstává ...
nový podnik: restaurace
komentář: pivo
anonym
Opočenský Baron Vilémovo dělo 12°
Ochutnáno na zámku i v pivovaru kde mají skvělé letní poseze ...
komentář: podnik
anonym
Pivovarská restaurace Ježek, Jihlava
Doporučuji, výborná kuchyně, milá obsluha????????????