Biére de Garde, Farmhause Ale

Jedná se o pivo pocházející z Francouzkých provincií Nord-Pas de Calais, Artois a Picardie ležících přímo u hranic s Belgií. V závislosti na sladu může být barva piva světlá (blonde), polotmavá (ambrée), nebo tmavá (brune). Vaří se buď čistě ze sladu, nebo podle Belgického trendu, s malým přídavkem cukru. Tradičně se vaří několikrát do roka s různou stupňovitostí a obsah alkoholu se pohybuje od 3 do 8 % obj.. Silnější verze se většinou vaří na jaře, před začátkem pracovní sezóny na farmách. Takové verze se pijí až do začátku podzimu, s tím že poslední kapka v sudu může zrát až osm měsíců. Další várka se obvykle vaří až po sklizni z nového ječmene. Pro kvašení se používají kvasnice Saison, nebo Abbey.
Slad: ječný
Kvašení: svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Původ: Francie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
recenze: pivo
HD Hoptimist IPA 15°
Poměrně dost nachmelené silnější pivo významné hořkosti. Chy ...
recenze: pivo
Bc.
Primus
Svítivě zlatá barva se sněhovou, bublinovatou a plytkou pěno ...
recenze: pivo
Bc.
Bernard IPA - India Pale Ale
Téměř čirá barva, velmi světlá. Pěna vzdušná, připomíná našl ...
komentář: pivo
Sibeeria/Freigeist/Raven Ikaros
Zajímavá doplňující informace. Člověk be čekal, že bylo uvařeno v Ravenu
komentář: pivo
Sibeeria/Freigeist/Raven Ikaros
vařeno v pivovaru Eittinger Fischer Bräu
komentář: pivovar
anonym
Riegrovka, Olomouc
Moc dobrá pivka.
komentář: pivovar
anonym
U Čápa, Příchovice
Mohu doporučit, pivo bylo chutné a obsluha výborná. Jsem sbě ...
novinka
Test ukazuje, že Český ležák je lepší.
MF DNES otestovala dvanáct světlých čepovaných ležáků z velk ...
komentář: pivo
anonym
Valašský Vojvoda 12°
Prostě skvělé musíš zkusit.
komentář: pivovar
U Zlatého Srnce, Srní
Se zmenou provoznich doslo ke zhorseni obsluhy i jidla. Puvo ...
novinka
Právovárečné měšťanstvo se soudí s Prazdrojem
Soud v Praze neuznal nárok na ochranné známky Prazdroje Práv ...
komentář: články
Pivní styly
Promiň, ale Tvoje srovnávání se savci není na místě - je vce ...
komentář: články
Pivní styly
Pěkný výklad. Jejich chování popisuješ přesně. Jen si myslím ...
komentář: články
Pivní styly
Jak to napsat? Mno, při ukončení obou kvašení (svrchního i s ...