Märzen/ Oktoberfest

"Název Märzen se užívá z toho důvodu, že se pivo navařilo v březnu (März), na tehdejším konci pivovarské sezóny, než se teploty vyšplhaly příliš vysoko a uskladnilo se ve sklepích až do tradičních podzimních oslav. Jako spodně kvašený je znám od roku 1871. Je sladový, kořeněný, více chmelený a se slabším tělem. Barva je jantarová. Někdy se používá i trochu nakouřeného sladu pro více kořeněnou chuť. Chmel dokresluje celkovou vyváženost piva, proto je charakteristické hlavně jemnou chutí s tóny po čerstvě upečeném chlebu, oříšcích, karamelkách, sladové sladkosti a špetce koření. Závěr je pak sušší díky vysokému stupni prokvašení. Podává se chlazený na teplotu 9 °C. Obsah alkoholu se pohybuje v rozmezí 4,7 – 5,9 % obj.. Na dobře známý pivní festival v Mnichově se vaří pivo Oktoberfest (také jako Festbier). Jedná se o ležák s vyšší stupňovitostí (13° EPM a více) a vyšším obsahem alkoholu (přes 5,5% obj.). "
Slad: ječný
Kvašení: spodní
Druh: polotmavé, jiné
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Raven Double Black Cream IPA 20°
Výborná tmavá a velmi silná Double IPA chuti hořké čokolády, ...
hodnocení: pivo
Sibeeria Zima 2016 24°
Celkem dobrý Barley Wine od Ruslana ze Sibeerie, ochutnaný 30.12.2016 v pivním baru BeerGeek.
hodnocení: pivo
Sibeeria Lollihop IPA 15°
Velmi dobrá IPA vyšší hořkosti, ochutnaná mnohokrát, poprvé ...
recenze: pivo
Yetti 11°
Nevýrazné nakyslé v podstatě nijaké pivo s hořkostí pelyňku v ocase. Nic moc
novinka
ČR: o pivo v plechu roste zájem
První plechovkové pivo se objevilo v USA již před 80ti lety. ...
komentář: pivovar
anonym
Pivovar Boršov, Praha
Personalu jde jen o nase penize, pivo obstojne standardni, a ...
recenze: pivo
Řeholník 16°
Piva typu IPA příliš nevyhledávám, ale tohle mne příjemně př ...
recenze: pivo
Konrad Christmas Beer
Pivo od Konrada mi chutná, a tak jsem nemohl nevyužít přílež ...
komentář: pivovar
anonym
Millénium, Ústí nad Labem
Výborné pivko plné chuti. Čím víc ho piju, tím víc chutná! J ...
novinka
František Ondřej Poupě
Do oboru pivovarství zavedl teploměr. Naučil sládky vařit pi ...
komentář: pivo
anonym
Rakovar 560
Tohle pivko se objevilo na Vánoce 2017 v Bille, a tak jsem h ...
novinka
Česká republika: výstav a export piva a sladu
Čísla výstavu, výroby a exportu Českého pivovarství za rok 2 ...
komentář: pivo
anonym
Bertold Světlé výčepní 3,5%
Je to nejlepší pivo na českém trhu sládek má zlaté ručičky.