Rauchbier

Pochází z Bavorského Bamberku, kde se toto „nakuřované pivo“ už po čtyři staletí vaří nepřetržitě dodnes. Pivo se vaří ze sladu, který se suší kouřem ze dřeva (hlavně bukového), či rašeliny. Vůně a chuť bývá obvykle kouřová, dřevnatá, až uzená různých intenzit. Kouřové a pražené aroma se jemně snoubí se sladkou a praženou chutí sladu. Pivo by mělo být čiré, s hutnou a krémovou pěnou a často s nižším řízem. Pivo bývá většinou spodně kvašené, ale při výrobě se někdy využívá i svrchního kvašení. Obsah alkoholu zpravidla mezi 4,8 – 6,0 % obj.. Nejznámější Rauchbier je od pivovaru Schlenkerla v Bamberku. Celosvětové označení pro taková piva je Smoked Beer.
Slad: ječný
Kvašení: spodní, svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Podobné styly: Smoked Beer, Rauchweizen
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
recenze: pivo
HD Hoptimist IPA 15°
Poměrně dost nachmelené silnější pivo významné hořkosti. Chy ...
recenze: pivo
Bc.
Primus
Svítivě zlatá barva se sněhovou, bublinovatou a plytkou pěno ...
recenze: pivo
Bc.
Bernard IPA - India Pale Ale
Téměř čirá barva, velmi světlá. Pěna vzdušná, připomíná našl ...
komentář: pivo
Sibeeria/Freigeist/Raven Ikaros
Zajímavá doplňující informace. Člověk be čekal, že bylo uvařeno v Ravenu
komentář: pivo
Sibeeria/Freigeist/Raven Ikaros
vařeno v pivovaru Eittinger Fischer Bräu
komentář: pivovar
anonym
Riegrovka, Olomouc
Moc dobrá pivka.
komentář: pivovar
anonym
U Čápa, Příchovice
Mohu doporučit, pivo bylo chutné a obsluha výborná. Jsem sbě ...
novinka
Test ukazuje, že Český ležák je lepší.
MF DNES otestovala dvanáct světlých čepovaných ležáků z velk ...
komentář: pivo
anonym
Valašský Vojvoda 12°
Prostě skvělé musíš zkusit.
komentář: pivovar
U Zlatého Srnce, Srní
Se zmenou provoznich doslo ke zhorseni obsluhy i jidla. Puvo ...
novinka
Právovárečné měšťanstvo se soudí s Prazdrojem
Soud v Praze neuznal nárok na ochranné známky Prazdroje Práv ...
komentář: články
Pivní styly
Promiň, ale Tvoje srovnávání se savci není na místě - je vce ...
komentář: články
Pivní styly
Pěkný výklad. Jejich chování popisuješ přesně. Jen si myslím ...
komentář: články
Pivní styly
Jak to napsat? Mno, při ukončení obou kvašení (svrchního i s ...