Milk Stout/ Sweet Stout

Do tohoto Stoutu se ve výrobním procesu přidává laktóza (1 – 3%), kterou pivovarské kvasinky neumí zkvasit a zůstává tak v hotovém pivě jako určitá sladkost a smetanová krémovost. To je podpořeno i přídavkem ovsa. Výsledkem je tělnatější pivo spojené s vyšší energetickou hodnotou, bez přílišné hořkosti, praženosti a suchosti doznívání. To ho odlišuje od ostatních stoutů. Barva je tmavě hnědá až černá, ve vůni lze cítit čokoládové a smetanově- krémové tóny. Ve svých nejslavnějších dobách, na počátku 20. století předepisovali Milk Stout britští lékaři rekonvalescentům a dokonce i kojícím matkám, jako zdravý tělo obrozující nápoj. Britská vláda však záhy přidávání laktózy do piva zakázala, stejně jako použití slova „Milk“ v názvu. Dodnes se lze s tímto pivem seznámit především na Maltě a na ostrově Jersey. Obsah alkoholu se pohybuje mezi 3 - 5% obj..
Slad: ječný
Kvašení: svrchní
Druh: tmavé, polotmavé, jiné
Podobné styly: Stout, Oatmeal Stout
Původ: Anglie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Raven Double Black Cream IPA 20°
Výborná tmavá a velmi silná Double IPA chuti hořké čokolády, ...
hodnocení: pivo
Sibeeria Zima 2016 24°
Celkem dobrý Barley Wine od Ruslana ze Sibeerie, ochutnaný 30.12.2016 v pivním baru BeerGeek.
hodnocení: pivo
Sibeeria Lollihop IPA 15°
Velmi dobrá IPA vyšší hořkosti, ochutnaná mnohokrát, poprvé ...
recenze: pivo
Yetti 11°
Nevýrazné nakyslé v podstatě nijaké pivo s hořkostí pelyňku v ocase. Nic moc
novinka
ČR: o pivo v plechu roste zájem
První plechovkové pivo se objevilo v USA již před 80ti lety. ...
komentář: pivovar
anonym
Pivovar Boršov, Praha
Personalu jde jen o nase penize, pivo obstojne standardni, a ...
recenze: pivo
Řeholník 16°
Piva typu IPA příliš nevyhledávám, ale tohle mne příjemně př ...
recenze: pivo
Konrad Christmas Beer
Pivo od Konrada mi chutná, a tak jsem nemohl nevyužít přílež ...
komentář: pivovar
anonym
Millénium, Ústí nad Labem
Výborné pivko plné chuti. Čím víc ho piju, tím víc chutná! J ...
novinka
František Ondřej Poupě
Do oboru pivovarství zavedl teploměr. Naučil sládky vařit pi ...
komentář: pivo
anonym
Rakovar 560
Tohle pivko se objevilo na Vánoce 2017 v Bille, a tak jsem h ...
novinka
Česká republika: výstav a export piva a sladu
Čísla výstavu, výroby a exportu Českého pivovarství za rok 2 ...
komentář: pivo
anonym
Bertold Světlé výčepní 3,5%
Je to nejlepší pivo na českém trhu sládek má zlaté ručičky.