Trappist/ Tripel

Tripel („trojitý“) – Styl zpopularizoval především trapistický pivovar Westmalle, který je rovněž jeho průkopníkem. Pivo je jasné, slabě zlatavé, poněkud pikantní, více hořké, se suchým dozníváním. Hustá, dlouhotrvající krémová pěna ulpívá na sklenici. Vzhledem k vysokému obsahu alkoholu je pivo snadno pitelné. Výrazně kořeněné chmelové fenoly ve vůni jsou pikantní, pepřové, někdy podobné hřebíčku. Estery připomínají citrusové plody pomerančů, ale mohou se vyskytnout i banánového charakteru. Sladový charakter piva je jemný, laděný do slabě znatelných medových tónů. Chuť je podobná, ale výrazněji je cítit medovou sladkostí, mírně pomerančovými, či citrónovými estery a pepřovými fenoly. Hořkost je typicky střední až vysoká a společně se šumivým řízem zanechávají suchý pocit, s mírně hořkým, kořeněným dozvukem. Vyšší obsah alkoholu se obvykle neprojevuje. Většina Tripel má nejméně 30 IBU. Výsledná chuť by neměla dominovat sladkostí. Obsah alkoholu se pohybuje okolo 9,5% obj..
Slad: ječný
Kvašení: svrchní
Druh: světlé
Původ: Belgie
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Raven Double Black Cream IPA 20°
Výborná tmavá a velmi silná Double IPA chuti hořké čokolády, ...
hodnocení: pivo
Sibeeria Zima 2016 24°
Celkem dobrý Barley Wine od Ruslana ze Sibeerie, ochutnaný 30.12.2016 v pivním baru BeerGeek.
hodnocení: pivo
Sibeeria Lollihop IPA 15°
Velmi dobrá IPA vyšší hořkosti, ochutnaná mnohokrát, poprvé ...
recenze: pivo
Yetti 11°
Nevýrazné nakyslé v podstatě nijaké pivo s hořkostí pelyňku v ocase. Nic moc
novinka
ČR: o pivo v plechu roste zájem
První plechovkové pivo se objevilo v USA již před 80ti lety. ...
komentář: pivovar
anonym
Pivovar Boršov, Praha
Personalu jde jen o nase penize, pivo obstojne standardni, a ...
recenze: pivo
Řeholník 16°
Piva typu IPA příliš nevyhledávám, ale tohle mne příjemně př ...
recenze: pivo
Konrad Christmas Beer
Pivo od Konrada mi chutná, a tak jsem nemohl nevyužít přílež ...
komentář: pivovar
anonym
Millénium, Ústí nad Labem
Výborné pivko plné chuti. Čím víc ho piju, tím víc chutná! J ...
novinka
František Ondřej Poupě
Do oboru pivovarství zavedl teploměr. Naučil sládky vařit pi ...
komentář: pivo
anonym
Rakovar 560
Tohle pivko se objevilo na Vánoce 2017 v Bille, a tak jsem h ...
novinka
Česká republika: výstav a export piva a sladu
Čísla výstavu, výroby a exportu Českého pivovarství za rok 2 ...
komentář: pivo
anonym
Bertold Světlé výčepní 3,5%
Je to nejlepší pivo na českém trhu sládek má zlaté ručičky.