Weizenbock

Silný, velmi plný Weizen se podává také jako sváteční (Vánoce). První zástupce tohoto stylu byl uvařen v roce 1907 pod názvem Aventinus, který se vyrábí dodnes. Ve vůni jsou typické tóny tmavého ovoce - švestek, rozinek a dalších. Tyto tóny lze rozpoznat také v chuti a převládají nad charakteristickými banánovými rysy. Barva je obvykle jantarová až tmavá (ale objevují se i světlé verze), se zákalem způsobeným kvasinkami, vysokou pěnivostí díky vyššímu obsahu bílkovin. Hořkost je velmi nízká, říz střední až vyšší. Rozpětí chuťové škály je výrazné, od tmavých, výrazně sladových, s náznaky karamelu, přes výrazně alkoholové a bohatě ovocné až k trpké chuti. Piva tohoto stylu mají vyšší koncentraci původní mladiny 16 % EPM a vyšší obsah alkoholu (obvykle 6 – 10% obj.). Jako správný Bock by měl být tento Weizen vařen třírmutem.
Slad: pšeničný
Kvašení: svrchní
Druh: světlé, tmavé, polotmavé, jiné
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
recenze: pivo
HD Hoptimist IPA 15°
Poměrně dost nachmelené silnější pivo významné hořkosti. Chy ...
recenze: pivo
Bc.
Primus
Svítivě zlatá barva se sněhovou, bublinovatou a plytkou pěno ...
recenze: pivo
Bc.
Bernard IPA - India Pale Ale
Téměř čirá barva, velmi světlá. Pěna vzdušná, připomíná našl ...
komentář: pivo
Sibeeria/Freigeist/Raven Ikaros
Zajímavá doplňující informace. Člověk be čekal, že bylo uvařeno v Ravenu
komentář: pivo
Sibeeria/Freigeist/Raven Ikaros
vařeno v pivovaru Eittinger Fischer Bräu
komentář: pivovar
anonym
Riegrovka, Olomouc
Moc dobrá pivka.
komentář: pivovar
anonym
U Čápa, Příchovice
Mohu doporučit, pivo bylo chutné a obsluha výborná. Jsem sbě ...
novinka
Test ukazuje, že Český ležák je lepší.
MF DNES otestovala dvanáct světlých čepovaných ležáků z velk ...
komentář: pivo
anonym
Valašský Vojvoda 12°
Prostě skvělé musíš zkusit.
komentář: pivovar
U Zlatého Srnce, Srní
Se zmenou provoznich doslo ke zhorseni obsluhy i jidla. Puvo ...
novinka
Právovárečné měšťanstvo se soudí s Prazdrojem
Soud v Praze neuznal nárok na ochranné známky Prazdroje Práv ...
komentář: články
Pivní styly
Promiň, ale Tvoje srovnávání se savci není na místě - je vce ...
komentář: články
Pivní styly
Pěkný výklad. Jejich chování popisuješ přesně. Jen si myslím ...
komentář: články
Pivní styly
Jak to napsat? Mno, při ukončení obou kvašení (svrchního i s ...