Roggenbier

Německé, žitné pivo (lze zaměnit s americkým rye beer). Historicky se jedná o svrchně kvašené pivo, ale dnes se objevují oba druhy (svrchní i spodní). Sypání sladu je asi 50% ječného sladu a 50% směs sladu pšeničného a žitného. Barvou je polotmavé, případně dobarvované karamelem na tmavé, zakalené, s bohatou pěnou. Říz je vyšší, vůně zemitá, lehce ovocná, kvasničná, někdy i lehce kouřová. Chuť svojí vyšší plností připomíná až Bock. Bývá trochu hrubší, ale příjemně vyvážená, s lehce chmelovým dozníváním. Závěr je suchý, lehce nakyslý. Zpravidla je nefiltrované a dokvašované v láhvi. Obsah alkoholu 4,5-6 % obj..
Slad: pšeničný, jiný
Kvašení: spodní, svrchní
Druh: tmavé, polotmavé, jiné
Podobné styly: Bock, Dunkelweizen
Původ: Německo
Pivní styly - přehledný seznam
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
recenze: pivo
HD Hoptimist IPA 15°
Poměrně dost nachmelené silnější pivo významné hořkosti. Chy ...
recenze: pivo
Bc.
Primus
Svítivě zlatá barva se sněhovou, bublinovatou a plytkou pěno ...
recenze: pivo
Bc.
Bernard IPA - India Pale Ale
Téměř čirá barva, velmi světlá. Pěna vzdušná, připomíná našl ...
komentář: pivo
Sibeeria/Freigeist/Raven Ikaros
Zajímavá doplňující informace. Člověk be čekal, že bylo uvařeno v Ravenu
komentář: pivo
Sibeeria/Freigeist/Raven Ikaros
vařeno v pivovaru Eittinger Fischer Bräu
komentář: pivovar
anonym
Riegrovka, Olomouc
Moc dobrá pivka.
komentář: pivovar
anonym
U Čápa, Příchovice
Mohu doporučit, pivo bylo chutné a obsluha výborná. Jsem sbě ...
novinka
Test ukazuje, že Český ležák je lepší.
MF DNES otestovala dvanáct světlých čepovaných ležáků z velk ...
komentář: pivo
anonym
Valašský Vojvoda 12°
Prostě skvělé musíš zkusit.
komentář: pivovar
U Zlatého Srnce, Srní
Se zmenou provoznich doslo ke zhorseni obsluhy i jidla. Puvo ...
novinka
Právovárečné měšťanstvo se soudí s Prazdrojem
Soud v Praze neuznal nárok na ochranné známky Prazdroje Práv ...
komentář: články
Pivní styly
Promiň, ale Tvoje srovnávání se savci není na místě - je vce ...
komentář: články
Pivní styly
Pěkný výklad. Jejich chování popisuješ přesně. Jen si myslím ...
komentář: články
Pivní styly
Jak to napsat? Mno, při ukončení obou kvašení (svrchního i s ...