Úrovně hodnocení, degustací a recenzí:

lahvové
Jen správně vychlazené a před datem expirace, rozlévané do čisté sklenice.
čepované/sud
čep "no name"
v obyčejné restauraci
čep "v ráji pivaře"
místo se silnou pivní kulturou (spec. a značkové restaurace, pivní studia a kluby, speciální akce, např. pivní festy, degustace...)
čep "pod komínem"
jen v místě, kde se pivo vaří (vč. pivovarské restaurace)

Špendlíky v mapě:

už při prvním hodnocení piva z pivovaru
už při prvním hodnocení piva z čepu "v ráji pivaře", nebo min. 51% hodnocených piv z čepu "no name", nebo 100% hodnocených piv na úrovni "lahvové"
už při prvním hodnocení piva z čepu "pod komínem" nebo min. 51% hodnocených piv z čepu "v ráji pivaře"
min. 51% hodnocených piv z čepu "pod komínem"
Pozn.:procenta jsou z trvalé produkce.

Hodnosti uživatelů:

 
začátečník
každý nový uživatel,
obrázek šišky chmele
pivní skaut
min. 30 hodnocení,
obrázek šišky chmeleobrázek šišky chmele
pivoznalec
min. 50 degustací/recenzí na úrovni "v ráji pivaře" a vyšší,
obrázek šišky chmeleobrázek šišky chmeleobrázek šišky chmele
pivní expert
min. 100 recenzí na úrovni "v ráji pivaře" a vyšší,
obrázek šišky chmeleobrázek šišky chmeleobrázek šišky chmeleobrázek šišky chmele
pivní guru
min. 200 recenzí na úrovni "pod komínem"

Bodová stupnice hodnocení piva:

1 - nepitelné
2 – hnusné
3 – špatné
4 – podprůměrné
5 – průměrné
6 – nadprůměrné
7 - dobré
8 – velmi dobré
9 – výborné
10 – vynikající

Uživatelské odznaky:

Na BeerWeb za různé akce sbírá uživatel odznaky.
Degustátor za hodnocení piv: recenze - 3 b., degustace - 2 b., hodnocení - 1 b., komentář - 1 b.
Editor za dopňování a přidávání údajů: přidání pivovaru - 2 b., přidání piva nebo pivní akce v kalendáři - 1 b., přidání chybějícího infa u pivovaru a piva - 1 b., nahrání chybějícího fota u pivovaru, piva, pivní akce - 1 b, autorský článek - 50 b.
Cestovatel za navštěvování pivovarů: za každé první ohodnocené pivo „pod komínem“ z nově navštíveného pivovaru – 1 b.

Typy pivovarů:

Pivovary v provozu jsou pivovary, které jsou plně funkční a vyrábí své vlastní pivo. Tyto pivovary jsou evidovány v přehledech a v pivní mapě. Lze u nich přidávat piva a jejich pivo lze hodnotit.
Připravované pivovary jsou pivovary, které teprve vznikají a nebo ještě nemají v provozu vlastní technologii výroby a pivo si nechávají vařit jinde. Jejich podnikatelský záměr je však jasný: stát se pivovarem s vlastní produkcí. Tyto pivovary lze najít v Přehledech jako Připravované. Připravované pivovary zatím nejsou evidovány v pivní mapě a nemají evidovaná piva k hodnocení.
Létající pivovary jsou pivovary, které nemají vlastní pivovarské zařízení, ale nechávají si vařit pivo v jiných pivovarech, případně si samy v pronajatém pivovaru uvaří pivo dle své receptury. To pak prodávají pod svou značkou. Mohou být trvalou formou podnikání, nebo přechodnou marketingovou aktivitou před vstupem na trh s vlastním pivovarem. Létající pivovary nejsou evidovány v pivní mapě. Zobrazit si je v pivní mapě však lze jen při přímém prokliku do pivní mapy z profilu létajícího pivovaru.
Uzavřené pivovary jsou pivovary, které ukončily svojí činnost. Lze je najít již jen přes vyhledávání. V této evidenci jsou jen pivovary uzavřené od vzniku stránek BeerWeb, tedy uzavřené pivovary od roku 2014. V přehledech, ani v pivní mapě nejsou evidovány. Jejich produkci již nelze hodnotit. Uzavřené pivovary před rokem 2014 neevidujeme.
Nově na BeerWeb 
hodnocení: pivo
Heřmanický speciál 13°
Ochutnáno - Pivovar Heřmanice - Ostrava (2018)
hodnocení: pivo
Heřmanický ležák 12°
Ochutnáno - Pivovar Heřmanice - Ostrava (2018)
hodnocení: pivo
Heřmanický ležák 11°
Ochutnáno - Pivovar Heřmanice - Ostrava (2018)
komentář: pivovar
Berko, Bernartice
Fejsko jsi zkoušel? ;-)
novinka
V ČR už je tolik pivovarů, jako bývalo kolem roku 1930
ČR je čím dál lepším místem pro život" (pivovarů už máme tol ...
recenze: pivo
Porter 16°
Ve vůni čokoládové pivo s příjemně kulatou a silnou čokoládo ...
komentář: pivovar
anonym
Tatras, Poprad
Pivo je zde vynikajici!!!!Cerne pivo je srovnatelne s pivem ...
komentář: pivo
anonym
Permon Angry Beer 20°
Já si dal dvě a ztěžkly mne nohy
novinka
Pivní pomoc během chřipkové epidemie
To bychom nebyli my, kdybychom se vám v době chřipkové epide ...
komentář: články
anonym
Trapistická piva
Občas jsem na tato piva narazil, nevěděl jsem však o nich ni ...
komentář: pivovar
anonym
recenze: pivo
Jarošovský Šohaj 14°
Ač deklarováno jako světlé, je takřka polotmavé.Vůně po alko ...
recenze: pivo
Podskalák 10°
Krásně zlatavá barva s perfektní čirostí má jiskru! Pěna ryc ...
nový pivovar
novinka
Samson se odrazil ode dna
Pivovar Samson loni meziročně zvýšil tržby o 6,3 %. Prodej p ...