Perun 10°

6,0/10
7 hodnocení
2 komentářů
přihlaš se a hodnoť  
 
 
jsem v:
komentář:
nic jsi nevybral na škále hvězdiček
nebo
Statistiky, grafy 
vzhled
6,0
60%
pitelnost
6,5
65%
vůně
5,5
55%
chuť
6,0
60%
celkový dojem
5,5
55%
pivo Perun 10°
Pivovar: Uherský Brod
Slad: ječný
Kvašení: spodní
Druh: světlé
Skupina: výčepní
Alkohol: 4,3% vol.
Stupňovitost/EPM: 10°
Při výrobě piva Perun se používá metoda chmelení za studena. Kromě trojitého chmelení na varně se přidává ještě speciální čtvrtá a pátá dávka hlávkového chmele odrůdy Žatecký poloraný červeňák v pozdější fázi výroby. Pivo tím získává výraznější hořkost a jemné chmelové aroma. Balení: láhev, sud.
sdílej s přáteli na:

Hodnocení uživatelů

6,0
7. 10. 2017
lahvové
5,0
22. 8. 2017
lahvové
7,0
4. 9. 2016
lahvové
6,0
19. 11. 2015
čep "no name"
6,0
28. 1. 2015
lahvové
Uživatel Bc. Bc.
obrázek šišky chmeleobrázek šišky chmeleobrázek šišky chmele
6,3
2. 10. 2014
lahvové
vzhled: 7, pitelnost: 7, vůně: 6, chuť: 6, celkový dojem: 6
Pivo Perun se vaří metodou tzv. studeného chmelení, kdy je chmel přidáván nejen na varně, ale navíc i za studena v dalších fázích výroby. A nutno říct, že výsledek se v Uherském Brodě povedl. Lahodná hořkost a příjemné chmelové aroma jsou toho důkazem. Moc rád bych Peruna ochutnal i v čepované podobě.
5,5
23. 7. 2014
lahvové
vzhled: 5, pitelnost: 6, vůně: 5, chuť: 6, celkový dojem: 5
Výrazné snad jen svou hořkostí, kterou já rád, ale to nestačí...

Diskuze